Cookie Consent by Free Privacy Policy website Movingo i SJ Biljettautomat och hos ombud | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Köp av Movingo i SJ Biljettautomat och hos ombud

Det går även att köpa Movingo 30-dagarsbiljett från SJs biljettautomater. Biljetten är då tvådelad. Den består av ett resekort som visas på SJ-tågen och en pappersbiljett som visas i lokaltrafiken samt på Mälartåg.

Du måste alltid ha med dig kortet och pappersbiljetten då dessa två utgör giltigt färdbevis tillsammans. Du kan dessutom ladda SL spärröppnare på ett SL Access-kort för att öppna spärrarna om du ska resa inom SL-trafiken.

Här finns SJs biljettautomater och ombud

För att ladda en Movingo-biljett i SJs biljettautomat behöver du ett SJ Movingo-kort. Korten kan antingen köpas hos SJs ombud eller beställas via länken nedan.   

Se var du kan ladda Movingo

SLs spärröppnare  

Genom att ladda en spärröppnare på SL Access-kort tillsammans med din Movingo-biljett kan du öppna och passera SLs spärrar. Har du inget Access-kort eller om du inte har ett mörkblått Access-kort, kan du köpa det via SLs försäljningsombud.

Du laddar spärröppnaren på Access-kortet i samband med att du köper din Movingobiljett i automaten, alternativt laddar du på spärröppnare vid ett senare tillfälle om du inte har något SL Access-kort i samband med köpet.

Du kan alltså köpa och ladda Movingo på en ort där det finns SJ biljettautomat eller ombud, åka till Stockholm och där köpa ett SL Access-kort. Sen går du till en SJ-automat och laddar spärröppnare på SL Access-kortet. Du kan också resa i SL-trafiken med enbart pappersbiljetten (observera att du måste ha pappersbiljetten, bara Access-kort med spärröppnare är inte en giltig biljett i SL-trafiken). 

Om du tappar bort eller får ditt SJ Movingokort stulet kan du kontakta SJ Kundservice eller SJ Resebutik för att spärra kortet. Förlorade kort eller pappersbiljetter ersätts inte.

Vill du ha en biljett du inte kan tappa bort rekommenderar vi att du köper Movingo som app-biljett.


Relaterade Nyheter

Studenter som studerar ombord på tåget

Hitta rätt Movingo för dig

Vilken Movingo passar dig bäst? Ta hjälp av våra resescenarier.

Läs mer om Movingo
Kvinna skriver på sin mobiltelefon. Hon står på perrongen

Så köper du din Movingo

Du kan köpa din Movingobiljett på flera sätt. Här hittar du information och länkar till flera inköpsställen.

Se hur du köper Movingo periodbiljett
Person som håller på med Movingo-appen på sin mobiltelefon

Res smart med appen

Movingo-appen är enkel att använda och är anpassad för dig som pendlar med regionaltåg och lokaltrafik i Mälardalen.

Läs mer om Movingoappen