Cookie Consent by Free Privacy Policy website Var uppmärksam på trafikläget för din resa | Mälartåg Hoppa till huvudmenymenu Hoppa till innehålleast Hoppa till fotensouth

Var uppmärksam på trafikläget för din resa

Den ökade smittspridningen av Covid-19 i samhället har lett till fler sjukskrivningar bland både lokförare och tågvärdar hos MTR, som är trafikoperatör för Mälartågs linjer. Under perioden 13 januari–4 februari glesas därför trafiken ut under vardagar för att kunna leverera en mer förutsägbar tidtabell.

Detta innebär inställda avgångar på sträckan Norrköping – Eskilstuna C– Västerås – Sala och omvänt. Tågen på sträckan Sala – Eskilstuna C– Sala kommer därmed stora delar av dagen att trafikeras med en avgång per timme i stället för en avgång varje halvtimme.

Vidare ställs två avgångar in sträckan Eskilstuna C – Stockholm C – Eskilstuna C samt Hallsberg – Stockholm C- Hallsberg. Vissa avgångar kommer ersättas med buss.

Ovan ändring av trafiken kommer att följas löpande tillsammans med utvecklingen av smittspridningen och kan komma att justeras eller förlängas.

Ytterligare avgångar kan komma att ställas in med kort varsel. För dig som reser är det därför extra viktigt att du håller dig informerad om din planerade resa. Vilka tåg som är inställda och vilka ersättningsbussar som går kan du se under Läget i trafiken på vår startsida samt på Trafikverkets hemsida

Vid ersättningstrafik med buss kan du hitta mer information om avgångstider, följa bussen i realtid och se hållplatsläge på stationer på ersättningstrafik.nu .

Utifrån Folkhälsomyndigheternas rekommendationer ber vi dig att tänka på följande inför din resa
  • Res om möjligt utanför rusningstid
  • Håll avstånd genom att lämna plats vid på- och avstigning
  • Gå gärna några extra steg för att komma till en vagn där det kanske är färre medpassagerare och lättare att hitta en sittplats
  • Använd munskydd när många reser tillsammans
  • Hittar du ingen sittplats i din vagn, fråga tågvärden om det finns lediga platser i en annan del av tåget

Tack för att du visar hänsyn när du reser!